Hei, olen Minna Patjas

Olen kahden energisen tytön äiti.

Valmistuin leikkaus- ja anestesiasairaanhoitajaksi Savonlinnan terveydenhuollon- ja liiketalouden instituutista vuonna 1997. Sen jälkeen olen toiminut leikkaushoitajan tehtävissä kolmessa eri yliopistosairaalassa yksiköissä, joissa hoidetaan vaativan erityistason potilaita. Pisimmän työurani olen työskennellyt Helsingissä Meilahden sairaalan leikkausosastolla, joka vastaa myös valtakunnallisesti aikuisten elinsiirtoleikkauksista. Vuodesta 2016 olen työskennellyt Salon aluesairaalan leikkausosastolla ja olen saanut perehtyä syvemmin minulle ennestään tuntemattomampaan tekonivelkirurgiaan.

Koululääketieteen lisäksi minua alkoi kiinnostamaan luontaisterapiat ja vyöhyketerapia omakohtaisen vaikuttavan hoitokokemuksen myötä. Saadakseni vastauksia mieltäni askarruttaviin kysymyksiin aloitin refleksologian opinnot ja valmistuin diplomi-refleksologiksi lokakuussa 2014 MedikaNOVAsta, joka on tamperelainen luontaisterapian koulutuskeskus. MedikaNOVAn koulutus täyttää Suomen Luonnonlääketieteen keskusliiton (LKL) koulutusvaatimukset.

Lisäksi olen suorittanut seuraavat refleksologian täydennyskoulutukset:
Vyöhyketerapia ja refleksologia koliikkivauvan hoidon tukena (2013)
Naisten hormonaaliset ongelmat, raskaus ja synnytys (2014)
Sacro-kraniaalinen refleksologia (2014)

MedikaNOVAN refleksologian koulutus perustuu ruotsalaisen refleksologi Karl-Axel Lindin menetelmään ja materiaaliin, joihin MedikaNOVALLA on yksinoikeus Suomessa. Karl-Axel Lind oli vyöhyketerapian huomattavimpia tutkijoita ja kehittäjiä länsimaissa. Hänen suurin työnsä liittyy koko keholla sijaitsevien refleksologisten järjestelmien systemaattiseen kartoitukseen.

Luontaisterapian myötä kiinnostuin myös luontaisesta ravitsemuksesta ja sen merkityksestä kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Kehomme toiminta on biokemiaa ja oikeanlaisella ravinnolla voimme vaikuttaa moneen tapahtumaan kehossamme! Olen suorittanut funktionaalisen lääketieteen ravitsemusopintoja Helsingissä Pro Health Oy:ssä.

Keväällä 2016 kouluttauduin kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvaan kasvoakupunktioon ja kasvohierontahoitoon Tampereella Tunnekeskus Lumpeenkukassa opettajanani akupunktio- ja shiatsuterapeutti Tarja Repo.

Lisäksi olen käynyt erilaisia henkisen kasvun kursseja ja opiskellut ja harjoittanut Deepak Chopran Primordial Sound Meditation meditaatiomenetelmää.

Minua kiinnostaa ihminen, ihmisyys ja kokonaisvaltainen hyvinvointi elämässä. Meissä ihmisissä ja ihmisenä olemisessa riittää aina uutta mielenkiintoista opittavaa! Vapaa-aikani vietän paljolti hevoseni ja koirani kanssa, ratsastaen ja luonnossa liikkuen. Eläimet auttavat minua muistamaan tässä hetkessä elämisen tärkeyden.

Haluan auttaa myös Sinua pitämään huolta itsestäsi ja läheisistäsi luontaisin menetelmin, lämpimästi tervetuloa!

-Minna

profiili III