LAPSETTOMUUDEN HOITO

 

Lapsettomuutta on hoidettu tuloksellisesti refleksologialla silloin, kun naisella on kehossaan jokin toiminnallinen häiriö. Yleisimmät ongelmat ovat kuukautisten (ja ovulaation) epäsäännöllisyys tai puuttuminen. Taustalla on usein kroonisen stressitilan aiheuttamat erilaiset epätasapainotilat.

Lapsettomuuden hoidossa tehdään kattava alkuhaastattelu ja hoitosuunnitelma. Asiakas saa tarvittaessa myös kirjalliset ravitsemusohjeet ruokavalion korjaamiseksi ja ravintolisien käyttöön.

Hoito-ohjelmaan kuuluu aluksi 4-8 perushoitoa kehon puhdistamiseksi ja tasapainottamiseksi, hoidot tehdään n. viikon välein. Tämän jälkeen voidaan aloittaa kuukautiskierron mukaan ennen ovulaatiota tehtävät hedelmällisyyshoidot, jolloin tehdään kierron alkuvaiheessa 1-2 hoitoa. Ovulaation jälkeen hoitoja ei tehdä.

Positiivisen raskaustestin jälkeen hoitoja jatketaan asiakkaan halutessa raskauden ajan hoito-ohjelmalla.
Jos kuukautiset alkavat, hedelmällisyyshoidot uusitaan ennen ovulaatiota.

Koululääketieteen hedelmällisyyshoitojen aikana refleksologisia hoitoja ei tehdä. Refleksologia hoitomuotona pyrkii puhdistamaan kehon kaikesta synteettisestä ja ei-luonnollisesta; mahdollisista lääkkeistä ja ulkopuolelta tulevista hormoneista. Tällöin on teoreettinen riski, että refleksologinen hoito estää koululääketieteen hoitojen maksimaalisen tehon.